Delirium – Lauren Oliver

LaurenOliverDeliriumHiRes

rating 5 vd 5 - Willemijn

In de nabije toekomst is liefde een ziekte. Diagnose: amor deliria nervosa.. Lena is 17 jaar en over 95 dagen krijgt ze de Behandeling die iedereen op haar leeftijd ondergaat. Ze kan niet wachten. Maar dan ontmoet ze Alex en gebeurt het onmogelijke: ze wordt verliefd. Wat wil Lena in haar leven? Veiligheid of vrijheid? De Behandeling of Alex?

In meer dan 30 landen verschenen. Meer dan 1 miljoen boeken verkocht! Waar blijft dan de Delirium Amoris storm in Nederland? Delirium is het eerste deel de romantische, spannende Trilogie van Lauren Oliver. Een Must Read in hoofdletters naar mijn mening! Ik ga proberen om de storm met mijn eigen adem een beetje bij te blazen: het is echt geweldig!

Verliefdheid: het is een ziekte. Iedereen die wel eens verliefd is geweest moet toegeven dat een klein stukje daarvan waar is. Nervositeit, ongecontroleerdheid, jaloezie, onrust, slapeloze nachten: het hoort er allemaal bij. Niets voor niets wordt het in de wereld van Lena uitgebannen. Deze wereldsetting sprak mij enorm aan. Het is ook een zeer pakkende en interessante insteek. Dat de tegenhanger, de liefde zelf, voornamelijk aanbod komt in dit boek was natuurlijk te verwachten, maar Oliver maakt er een knap staaltje werk van. Je leert als lezer beide kanten van het verhaal kennen en je begint ook beiden te begrijpen. Een zeer knap geschreven twist! Lena, de hoofdpersonage, is zeer innemend: ik vond haar meteen leuk. Ze is een fijn personage om samen het boek mee door te gaan. Wat ik een enorm pluspunt vond, was het feit dat Lena geen eindeloze zeurpiet is (wat vaak voorkomt in verhalen met verboden liefdes).

En over de schrijfstijl: o, dat moet je echt zelf gaan ontdekken! Oliver schrijft werkelijk waar prachtig. Haar metaforen en beeldbeschrijvingen zijn sprookjesachtig. Wat ik zo leuk vond, was dat ik een paar keer had: ‘Ja! Ja! Zo beschrijf je inderdaad dat onbeschrijfbare gevoel!’ Het onbespreekbare en onzichtbare geeft ze een passende beschrijving. Ik houd daar zelf heel erg van. Denk nu niet: ohnee, het is zo’n zweverige schrijver. Absoluut niet! Ze is poëtisch met beide benen op de grond.

Ohjee, ik heb de Delirium voor de Amoris trilogie! Persoonlijk een van mijn meest favoriete series. Vecht samen met Lena als voorstander van de liefde mee in dit eerste boek van de Delirium Amoris Trilogie. Als voorstander van de liefde vecht je samen met Lena mee voor gerechtigheid en vrijheid! Het einde zal waarschijnlijk een beetje zeer doen, maar dat maakt je des te meer hongerig naar deel 2!

Veel leesplezier!

Heb je ‘m al gelezen? Dan hoor ik graag jouw mening! – WH

Geïnteresseerd? Bestel Delirium eenvoudig en goedkoop bij the Book Depository!
Paperback of Hardback

Lees je toch liever in het Nederlands? Bestel Delirium dan hier op Bol.com. (voor maar €10!!)

Free Delivery on all Books at the Book Depository

4 thoughts on “Delirium – Lauren Oliver

 1. Ik heb nog steeds een heel dubbel gevoel bij dit boek. Het had wel wat, inderdaad ook qua beeldende beschrijvingen, maar toch werd ik niet helemaal het verhaal in getrokken. Ik ben wel heel benieuwd wat ik van de vervolgen vind, en die ga ik zeker binnenkort eens lezen.

  Like

  1. Ik weet zeker dat je in deel 2 en 3 er wel meer inkomt! Die zijn nog spannender.
   Ik heb gehuild bij het einde! Jij ook? I was heartbroken haha.

   Liked by 1 person

   1. Nee ik heb niet gehuild bij het einde maar ik zat wel redelijk verbaasd en ontdaan naar het boek te staren omdat het ophield.

    Like

 2. Dit is een van de beste boeken die ik ooit gelezen heb. Het begin vond ik wel wat vervelend. De inleiding duurde nogal lang en je kwam vaak lange vervelende zinnen tegen. Pas halverwege het boek kon ik het niet meer wegleggen. Ik leefde zo mee met Lena en de romance werd zo prachtig beschreven. Liefde in een liefdeloze wereld, wie komt er op. Echt prachtig. Ook de vervolgen raad ik zeker aan, ook al vind ik het begin van Delirium Amoris een struikelblok. Geduld is een schone zaak bij dit boek. De variatie in de vervolgboeken vind ik ook zeker origineel. Het zorgt voor iets fris en vernieuwend.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s