Lola And The Boy Next Door

Lola and The Boy Next Door

rating 5 vd 5 - Sophie

Budding designer Lola Nolan doesn’t believe in fashion… she believes in costume. The more expressive the outfit – the more sparkly, more wild – the better. And life is pretty close to perfect for Lola, especially with her hot rocker boyfriend.

That is, until the Bell twins, Calliope and Cricket return to the neighbourhood and unearth a past of hurt that Lola thought was long buried. So when talented inventor Cricket steps out from his twin sister’s shadow and back into Lola’s life, she must finally face up to a lifetime of feelings for the boy next door. Could the boy from Lola’s past be the love of her future?


Hou me vast. Dweil me op. Ik ben verliefd. Verliefd op Cricket, verliefd op Lola And The Boy Next Door, verliefd op Stephanie Perkins. Zoals jullie misschien al hadden gezien, had Willemijn Anna And The French Kiss gerecenseerd, en omdat zij zo lovend was over het boek, heb ik toegegeven aan mijn boekenkoopverslaving en meteen de hele trilogie (ja, het is schijnbaar een trilogie) aangeschaft in het Engels. (Alleen Anna is tot op heden beschikbaar in het Nederlands) Gisteren heb ik Anna in één dag uitgelezen, vandaag was Lola aan de beurt. Ik lach. Ik huil. Ik hunker naar het laatste boek. Ik weiger om het laatste boek te beginnen. HET MAG NIET VOORBIJ ZIJN NA HET VOLGENDE BOEK. D’= MAN wat een onwijs heerlijk leesvoer is dit!

Ik ben geen romantica. Dat wil zeggen, ik houd mezelf voor dat ik geen romantica ben. Boeken met alleen liefde als plot? Please, ain’t nobody got time for that. Maar nu wel. Hele dagen zelfs. Probeer me alsjeblieft niet los te wrikken van mijn boek, want ik word pislink. Ik ben opgeslokt, oké? Ik ben in een parallelle wereld waar ik niet meer weg wil. Perkins schrijft wat ik alleen maar kan omschrijven als de perfecte chickflick. Romantische komedies die je vijf keer achter elkaar wilt zien. Jongens die beter zijn dan de jongens waarover je ‘s nachts droomt. Liefdesverhalen waar geen sprake is van #instalove en #zwijmelzwijmel, maar pijnlijke situaties en inspanningen om te komen tot waar je wilt zijn: een happy ending? De boeken zijn realistisch en sprookjesachtig tegelijkertijd. Serieus en humoristisch. Oh man, mijn hart fladdert in mijn borst als ik ook maar dénk aan Cricket!

Onze lieve Lola, de protagonist in het boek, is een geval apart. Ze is maf, maar niet vervelend maf. Ze is écht, maar ook écht anders dan Anna uit het eerste deel. Stephanie Perkins is goed in het neerzetten van personages, maar waar ik me wél aan stoorde, was dat Anna en St Clair uit Anna And The French Kiss terugkomen in dit boek, maar niet mijn Anna en St Clair zijn, als je snapt wat ik bedoel. Ze zijn gewoon… Anders. Ik weet het niet, zelfde namen, andere beestjes. Elke keer als zij hun appearance maakten, deed dat op de één of andere manier afbreuk aan mijn sentiment voor Anna And The French Kiss. Maar misschien lag dat aan mij. (Pretty sure dat dat niet het geval was though)

Tot slot wil ik graag afsluiten met een verontschuldiging: sorry papa, dat ik op vaderdag COMPLEET geconsumeerd werd door mijn leesboek en je misschien niet alle aandacht heb geschonken waar je zo naar hunkerde. Sorry opa en oma, dat ik op jullie 57e trouwdag (!!) liever las over het liefdesverhaal van Lola en Cricket dan dat ik luisterde naar dat van jullie. Sorry, iedereen in mijn omgeving, dat ik bij tijd en wijlen grinnikte als een bezetene, fronste van woede en dan weer lachte van aandoenlijkheid. Ik heb geen bipolaire stoornis, ik was gewoon Lola And The Boy Next Door aan het lezen! – SH


Hoi. Heb jij jouw exemplaar van Lola And The Boy Next Door al in bezit? NIET?! Och gossie. Not to worry, dat kan hier lekker snel via bol.com!

Advertisements

4 thoughts on “Lola And The Boy Next Door

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s